Vládny stimul zvýšil šance Mondi SCP na získanie veľkej investície

14.11.2012 Ružomberok

Ružomberok 14. novembra (TASR) – Vládou SR nedávno schválený investičný stimul pre ružomberský celulózovo-papiernický závod Mondi SCP vo výške 25,4 milióna eur vo forme daňových úľav z príjmov by mal výrazne zvýšiť šance na získanie investície v rámci skupiny Mondi v celkovej hodnote presahujúcej 95 miliónov eur.

"O túto investíciu by sme sa určite uchádzali aj v prípade neudelenia investičného stimulu. Jeho získanie je pre nás mimoriadne pozitívnym signálom, že vláda má eminentný záujem, aby rozsiahla investícia prišla práve na Slovensko. Treba si uvedomiť, že skupina Mondi ju mohla nasmerovať do ktoréhokoľvek iného svojho závodu vo svete," uviedol pre TASR hovorca Mondi SCP Ľubomír Čech.

Základnými podmienkami udelenia spomínaného štátneho stimulu podľa neho bolo, aby spoločnosť Mondi SCP tvorila dostatočný zisk, do rozšírenia výroby investovala približne 95 miliónov eur a dlhodobo garantovala 766 pracovných miest. "Papierenský priemysel nie je v situácii, že môže zvyšovať počty pracovníkov. Boli by sme radi, keby sa to v strednodobom horizonte dalo, a veríme, že táto investícia vrátane historicky prvýkrát získaného stimulu tomu pomôže," pokračoval Čech s tým, že Mondi SCP má aktuálne približne 1200 kmeňových zamestnancov.

"O tejto investícii sa bude rozhodovať v prvom kvartáli budúceho roku. Dovtedy musíme ešte získať potrebné povolenia od všetkých dotknutých úradov. Slovenská inšpekcia životného prostredia v Žiline už tento projekt odsúhlasila. Čakáme na vydanie nevyhnutných rozhodnutí. Investícia do zvyšovania výroby umožní znížiť emisie do ovzdušia," dodal hovorca Mondi SCP.
 

Vyberte región